BALMUMU

Beyaz Balmumu - E901 - İlaç Kalite Balmumu Beyaz (Beeswax, E901) (İlaç kalite, Pharma grade)

  • Ürün Kodu: K100229.5000
  • Kargo Ücreti: Kargo Bedava
  • Ambalaj: 5 kg
1.194,40 TL

 Beyaz Balmumu – 5 Kg

Balmumu Beyaz (Beeswax, E901) (İlaç kalite, Pharma grade) 


Gıda ilaç ve kozmetiklerde kullanılan balmumunun E Kodu ise E901 dir. Suda çözünmemekte, alkolde çok az çözünmekte, kloroform ve eterde iyi derece çözünmektedir.

Balmumu, kozmetik sektöründe çeşitli vücut bakım kremleri, yüz maskeleri, losyonlar, rujlar, yağlar ve dudak koruyucuları üretiminde kullanılır.

Mum yapımında ise, dumansız ve kendine has kokusu ile daha uzun süre yanmasından dolayı çok önemli bir hammaddedir. Sağlıklı mumlarda en az %32 oranında balmumu bulunması gerektiğinden, mum üretiminde de ciddi miktarlarda kullanılır. Solunum organlarını açtığı, balgam oluşmasını önlediği için öksürüklü, boğmacalı, sinüzitli nezleli ve saman nezleli hastaların odalarında taze balmumundan yapılmış mum yakılması önerilmektedir.

İlaç sektöründe ve diş hekimliğinde çeşitli krem ve merhemlerin üretiminde, bazı hapların kaplanmasında kullanılır.

Su geçirmez malzemelerde, mobilya ve zemin cilalarında, optik lenslerin parlatılmasında, sakızlarda ve mürekkeplerde az da olsa kullanım alanı bulur.

Saflaştırılmış, temizlenmiş beyaz balmumu ise ağırlıklı olarak ilaç sektöründe, kremlerin yapımında kullanılır.

Bitkisel balmumundan sabun yapımında istifade edilir.

Yağ asitleri esterleri ve yağ alkolleri karışımı, hidrokarbonlar, serbest yağ asitleri ile az miktarda serbest yağ alkolleri gibi maddeleri içeren balmumu; parlatma ajanı, serbestleştirici ajan, sakız bileşeni ve aroma taşıyıcısı olarak uygulama alanı bulmaktadır.  

Apis mellifera L gibi Apidae ailesindeki arılardan elde edilen peteklerdeki balın drenaj yolu veya santrifüj yoluyla boşaltılmasını takiben, petekler sıcak su, buhar veya güneş ısısı ile eritilip, süzülmektedir. Daha sonra elde edilen ara ürün, safsızlıkların uzaklaştırılması amacıyla sülfirik asit ve alkali ilavesiyle sıcak suda eritilerek rafine edilmektedir. Oluşan balmumu sarı renkte olup, hidrojen peroksit, sülfirik asit veya gün ışığıyla ağartılarak beyaz tipteki bal mumu elde edilmektedir.

Hayvansal mumlardan en tanınanı balmumu olup, bal arıları tarafından başta glikoz olmak üzere çeşitli karbonhidratlardan sentezlenmektedir. Balmumunun yaklaşık % 74'ünü palmitik asitle mirisil alkolün oluşturduğu ester oluşturmaktadır. Ayrıca balmumunda serbest formda olmak üzere,    % 14 serotonik asit, daha az oranlarda da melisinik asit,  mirisil alkol ve seril alkol yer almaktadır. Diğer taraftan balmumunun yapısında % 12 oranında değişik hidrokarbonların bulunduğu da saptanmıştır.

Bunun dışında balmumundaki toplam sabunlaşmayan madde miktarı, karbonhidrat ve alkol toplamı olarak % 54'e kadar yükselebilmektedir. Ham balmumu, özellikle baldan kaynaklanan yabancı maddelerden, sıcak suda eritmek ve santrifüj etmek suretiyle arıtılmaktadır. Ham yada saflaştırıldıktan sonra ağartılan balmumu; aydınlatma mumları, kozmetik sabunlar ve tıbbi malzeme üretiminde önemli kullanım alanları bulmaktadır.

Bir çok uygulamada daha ucuz olan sentetik mumların kullanımı ile kullanımı azalan balmumu, sahip olduğu kendine özgü özelliklerden (tedavi edici özellikler, plastikleştirici ve aroma özellikleri gibi)  dolayı bir çok üreticinin ve endüstri dalının öncelikli tercihlerinden birini oluşturmaya devam etmektedir. Balmumunun sahip olduğu bu üstün özelliklerinin çoğu, yapay mumlarla elde edilememekte ve kozmetik ürünlerinde doğal ham maddelerin kullanılmasına yönelik olan eğilim, balmumunun tüketimini artırmaktadır.

Petrol ürünü olan parafin mumların geliştirilmesine kadar mum üretiminde ana hammadde olan  balmumundan yapılmış mumlar, yüksek sıcaklıklarda bile düz dururken, parafin mumundan yapılmış mumlar erime eğilimi göstermektedir.

Metal kalıp ve modellemede, plastik özelliği nedeniyle kolaylıkla şekil verilmekte ve oyulabilmektedir. Uzun süre sonunda bile şeklini iyi korumakta, görece düşük erime noktası oyma kalıplarından tamamen çıkmasını kolaylaştırmaktadır. Kozmetik ürünlerinde; balmumu, emülsifiye olmuş çözeltilere katılık kazandırmakta; stabil emülsiyonların oluşumunu kolaylaştırmakta ve merhem ve kremlerin su tutma kapasitesini arttırmaktadır. 

Gıda ürünlerindeki fonksiyonlarına bakıldığında, fırıncılık ürünlerinde serbestleştirici ajan ve parlatıcı ajan; taze ve donmuş meyvede parlatıcı ajan; şekerlemede parlatıcı ajan; aroma maddelerinde taşıyıcı ve sakızlarda ise bileşen olarak görev yapmaktadır. Çikolata, snek türü gıdalar, fındık, kahve çekirdekleri gibi şekerleme ürünlerinde üstün nitelikteki bir parlatıcı ajan görevi görmektedir.

İyi kapatılmış kaplarda, serin ve kuru bir şekilde muhafaza edilmesi gereken balmumu; güçlü oksidasyon maddelerinden ayrı olarak muhafaza edilmelidir


***Ürünlerimizin özelliklerine uygun olan tüm belgeleri mevcut olup, talep edildiğinde siparişle beraber gönderilmektedir

Önemli Bilgilendirme:

**Ürün görselleri temsili olarak verilmiştir. Sevki yapılan ürünle görsel üzerinde yer alan ambalaj şekli ve ürüne ait renk değerleri farklılık gösterebilir.

**Burada bulunan yazılar bilgilendirme amaçlıdır. Kullanım talimatı ve kullanım tavsiye değildir. Kullanım amacına uygun küçük denemelerle, ürünün size veya sisteminize uygunluğunu ve kullanım oranlarını siz belirleyebilirsiniz. 

**Sitemizde satılan bu ürünler kimyasal ürün veya kimyasal içerikli ürünlerdir. Kimyasal ürünleri el, yüz ve gözünüze temas ettirmeyiniz, direk solumayınız. Kullanırken eldiven, gözlük, ve geçirgenliği olmayan tulum ve ayakkabılar giyiniz. 

**Yukarıda yazan bilgileri dikkatle okuyunuz, dikkat etmemenizden kaynaklanan maddi zarar ve ziyanlarınızdan, kaza ve sağlık sorunlarınızdan firmamız sorumlu değildir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balmumu ne demektir, ne işe yarar, nerede nerelerde kullanılır, hangi sektörde sektörlerde kullanılır, formülü nedir, teknik bilgi kullanım alanları nerelerdir, kullanılan alanlar, kullanılırmı, kullanım amacı, hakkında bilgi, görünüşü nasıldır, sıvımı sıvımıdır, tozmu tozmudur, ambalaj şekli nasıldır, nede nerede nerelerde suda alkolde yağda çözünür çözülür çözünürmü çözülürmü, nerde nerede nerelerde satılır, satışını yapan satan firma firmalar eticaret internet sitesi siteleri hangileridir kimlerdir, nerede bulunur, bulabilirim alabilirim, satıcıları kimlerdir, kimyasal firmaları, kaç lira, kaç tl, fiyatı, satış, satışı, satış fiyatı, fiyatı nedir, ambalaj bidon çuval kilo kilogram kg litre lt fiyatı nedir, kaç para, nereden alabilirim bulabilirim, kullanılan , kullandığı. Kimyasal  kimyasallar fiyatları, sanayide endüstride sanayisinde kullanılan kimyasallar, almak istiyorum, temin tedarik temini tedariği edebileceğim bulabileceğim yerler firmalar siteler, kimyasal firması firmaları ticaret internet eticaret siteleri, satın alma, alabileceğim yerler, satın al.

  • Ürün görselleri temsili olarak verilmiştir. Sevki yapılan ürünle yukarda resmi olan ambalaj şekli ve ürüne ait renk değerleri arasında farklılık olabilmektedir.
  • Burada bulunan yazılar bilgilendirme amaçlıdır. Kullanım talimatı veya kullanım tavsiyesi değildir.Kullanım amacınıza uygun küçük denemelerle ürünün kullanım oranını , kullanım şeklini, üretiminize uygunluğunu siz belirleyebilirsiniz.
  • Bu ürünleri el yüz ve gözünüze temas ettirmeyiniz, yutmayınız
  • Ürünün kullanım kılavuzunda yazıldığı gibi kullanınız.